Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛آرامگاه شمس تبریزی یکی از مکان‌های مهم گردشگری و زیارتی خوی در استان آذربایجان غربی‌است که محل مدفن شمس تبریزی شاعر صوفی و پارسی‌گوی می‌باشد و همه ساله علاقه‌مندان شمس تبریزی از خوی و دیگر شهر‌های ایران و حتی کشور‌های همسایه در مراسمی بزرگداشت این شاعر ملی را گرامی می‌دارند و درایام تعطیلات گردشگران داخلی وخارجی زیادی از این مکان تاریخی ومذهبی بازدید می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محمد بن علی بن ملک‌داد تبریزی ملقب به شمس‌الدین یا شمس تبریزی (زاده ۵۸۲ - درگذشته ۶۴۵ هجری قمری) از صوفیان ایرانی مسلمان مشهور سده هفتم هجری است. سخنان وی را که در مجالس مختلف بر زبان آورده، مریدان گردآوری کرده‌اند که به نام «مقالات شمس تبریزی» معروف است.
لازم به ذکر است که آرامگاه شمس تبریزی، مدفن عارفی نامی و بزرگ است که در مسلک عشق مولوی عارف و شاعر بزرگ ایرانی را به عرش رسانیده است ودر کنار این مدفن مناری بزرگ پوشیده از شاخ قوچ وحشی وجود دارد که به برج شمس تبریزی معروف است. منار شمس تبریزی از بنا‌های منحصربه‌فرد منطقه است که جهانگردان و گردشگران زیادی را به خود جلب می‌‏کند.   بازدید ۲۵ هزارنفر گردشگر ازجاذبه‌های گردشگری و اماکن تاریخی شهرستان خوی

عزیز میرزایی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوی در گفت و گو با  خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه ؛ با اشاره به اینکه، این بنا‌ی تاریخی در محلهٔ امامزاده سید بهلول در شمال غربی شهر خوی واقع شده است گفت:این مکان تاریخی مناری دارد که سطح بیرونی این مناره با شاخ‌هایی از قوچ وحشی که شاه اسماعیل صفوی طی اقامت چهل روزه اش در کوه چله خانهٔ خوی شکار کرده بود، تزیین شده است.
,وی اظهارداشت: طبق اسناد موجود، این بنا به دستور شاه اسماعیل صفوی ساخته شده و مناره آن به وسیله شاخ قوچ‌های وحشی تزئین شده است.
عزیز میرزایی ادامه داد مدارک و تصاویر مینیاتوری باقیمانده از مقبره شمس تبریزی در شهرستان خوی نشان می‌دهد این بنا در ابتدا از ۳ مناره دور قبر شمس تشکیل شده بود که به دلایل طبیعی اکنون تنها یکی از آن‌ها مانده است.
وی اظهارداشت: این برج ۳.۴۰ متر قطر داشته و مساحت آن نیز ۱۱ متر است. مقبره شمس تبریزی دارای برجی به ارتفاع ۱۷ متر است و آرامگاه شمس در فاصله ۱۰ متری از مقبره ساخته شده قرار دارد.

وی درادامه با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری خوی نیز گفت: این شهرستان با داشتن نزدیک به ۲۰۰ اثر و بنای ارزشمند تاریخی، فرهنگی متعددی از جمله بازار قدیمی، مساجد مطلب خان، سیدالشهدا، ملاحسن، حاج بابا، حوزه علمیه نمازی، آرامگاه شمس تبریزی، پوریای ولی، حمام محمد بیگ، دروازه سنگی، غار علی شیخ، آبگرم قطور و جاده ابریشم و کاروانسرا‌های شاه عباسی و پل هوایی قطور و دیگر آثار را در خود جای داده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوی دربخشی از سخنان خود با بیان اینکه، از آغاز فعالیت ستاد سفر‌ها و طرح نوروزی تابه امروزدرشهرستان خوی ۷۲۰۰ نفر دراقامتگاه‌های شهرستان خوی حضور یافتندکه ازاین تعداد ۲۵ هزارنفر گردشگر از جاذبه‌های گردشگری و اماکن تاریخی این شهرستان بازدید کرده اند اظهارداشت:ازاین تعدادگردشگر ۱۵ هزارنفرنیز ازاین بازدیدکننده گان از جوار شمس تبریزی بازدید نمودند.

میرزایی درپایان سخنان خود به اجرای برنامه‌های فرهنگی دراین ایام اشاره کرد وافزود: برگزاری مراسم نوروز گاه درجوارشمس تبریزی، با اجرای موسیقی سنتی زنده درهرروز، برگزاری رالی خانوادگی درمحور گردشگری علیشیغ خوی به همراه اجرای برنامه‌های فرهنگی، اجرای گارگاه نقاشی کودکان، وبرگزاری نمایشگاه صنایع دستی درجوار بارگاه شمس تبریزی، برگزاری جشنواره محلی وبومی، برگزاری مسایقه رنگ آمیزی نقاشی، برگزاری مسابقه خوشنویسی با خودکاروجشن خریدسفر دربازارچه مرزی خوی همراه با اجرای برنامه‌های فرهنگی دراین مکان ازجمله برنامه‌های ستاد برای استقبال و خدمات رسانی به گردشگران می‌باشد.

گزارش از فاطمه فرخ زاده

انتهای پیام/ن.م

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نوروز میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۲۷۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جلسه کارگروه مشارکت و میراث فرهنگی در شهرستان اشنویه    

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،جلسه کارگروه فرهنگی گردشگری و میراث فرهنگی به ریاست فرماندار اشنویه،رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اشنویه و دیگر اعضاء در فرمانداری برگزار شد.

در این جلسه  داریوش حیاتی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اشنویه، در مورد توسعه گردشگری پایدار راهکارهایی را ارائه و ایجاد گردشگری ارزان را یکی از راه های تقویت گردشگری پایدار دانستند.

براساس این گزارش : موضوعات مولفه های فرهنگ عامه اعم از مهارت های فرهنگی و هنری مردمان روستاها و عشایر در قالب تهیه و ساخت ابزارآلات سنتی و فرهنگی ، مهارت تهیه لبنیات سنتی ،بافندگی و صنایع دستی و بازی های بومی و محلی ، گفتمان دورهمی چیستان های کهن ادبیات عامه آذربایجان غربی مورد بررسی قرار گرفت.                                                                                                                                                                                                                                                                      

دیگر خبرها

  • آرامگاه «حمید سبزواری» به بهره برداری می‌رسد
  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • شمیرانات در هفته فرهنگی میزبان گردشگری مقاومت می شود
  • برگزاری جلسه کارگروه مشارکت و میراث فرهنگی در شهرستان اشنویه    
  • جشنواره گردشگری جاده ابریشم سمنان برگزار می‌شود
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • سمنان میزبان جشنواره «تاسکا» شد
  • ثبت روز «روز گل محمدی و گلاب» در ضمیمه تقویم ملی
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد